lauantai 24. joulukuuta 2016

Hyvää joulua!

Suuret pahoittelut että joulukalenteri kuivui kasaan. Kohtasin odottamattomia teknisiä ongelmia yritin ratkoa niitä mutta kaikki keinot mitkä keksin kaatui myös ja pari kertaa yritin kirjoittaa postausta ja päivittää tilannetta tänne mutta sekään ei onnistunut. Sitten turhauduin kokonaan. Ja koska tässä ei ole tarpeeksi niin muistikortista loppui tila enkä ole pystynyt ottamaan kuvia. Tällä viikolla tein yhen päivä reissun Bergamoon mutta sieltä tuli vaan muutama kuva koska muistikortilla ei tosiaan ole tilaa. Enkä pystynyt vapauttamaan lisää tilaa koska en luottanut onedriveen koska siellä ei näy kaikki kuvat ja videot. Teknologia <3

Joulu hässäkkää


Tonttuja Veronan kaduilla


Bergamo

Tässä on nyt kuitenkin yksi video jonka julkaisin taannoin. En tiedä huomasiko kaikki sitä kun unohdin sen linkata tänne. Kyseessä my day video päivästä kun matkasin Clusoneen suunnistuskisoihin.



Tässä puolestaan kooste video tästä vuodesta. Siinä on erilaisia klippejä vuoden varrelta niin Lapista, Latviasta kuin Italiastakin.

Nyt näyttäisi siltä että ainakin osa kadonneista videoista näkyy onedrivessa en ole tarkistanut kaikkia. Niin aivan varmasti tulen julkaisemaan videoita sitä mukaa kun saan niitä editoitua. En malta odottaa että saan ne julkaistua!

Milanossa taannoin

Auringon viimeiset säteet

Jouluvilinää ja kauniita valoja

Hyvää Joulua!
God Jul!
Merry Christmas!
¡Feliz Navidad!
Buon Natale!

❤: Milla



lauantai 10. joulukuuta 2016

Bologna part 1

Here you can find my latest post.

Uusin postaus löytyy täältä


Bologna

The two towers



Buon Natale!
Milla




Tb to Summer

Here you can find my latest post

Täältä löydät tämän päivän luukun


Lake Garda / Gardajärvi

Sailing / Purjehdusta


 Buon Natale!
❤: Milla







perjantai 9. joulukuuta 2016

Jouluvaloja ja suunnitelmia

Pahoittelen että nää luukut tulee aina tälleen illalla ://

Tässä jotain kuvia tältä päivältä


Tää on mun lempipaikasta linnan juurelta. Kyllä näissä maisemissa kelpaa.


Kurkku on jälleen kerran kipeenä niin treenit on jääny vähiin.  :/



Pipo päässä pakkassäässä


 Kaunis Duomo tai tuomiokirkko ja auringonlasku






Jouluvalot ovat myös vallanneet kadut. On kyllä pikkasen hienommat kun Hyvinkään säälittävät tähdet.. Mutta noi pinkit jouluvalot on kyllä uutta täällä on monessa paikkaa niitä.


Viikonloppu suunnitelmista sen verran, että huomenna ilmeisesti tulee saksalainen perhe illalliselle, lauanta tapaan ehkä uuden au pair kaverin ja sunnuntaina menen Poets of the Fallin konserttiin!! En ole mikään Poets of the Fallin ylin fani mutta jos Uudesta-Seelanista asti kaveri tulee kattomaan sitä niin pitäähän munkin Suomipoikia mennä kattomaan :D Suomenlipunkin tilasin kotoa ihan vaan keikkaa varten. Tosin tuli mieleen että mitä jos siellä on jotain suomalaisia tosifaneja ja ne sitten tunnistaa D:  Ja joudun puhumaan Suomea. Olen täällä tavannut yhteensä 5 suomalaista ja yhden kanssa puhuin englantia meinasin vastata sille suomeksi mutta en viittinyt, olen liian suomalainen.


Buon Natale!

Milla




torstai 8. joulukuuta 2016

Kaunis päivä

Täältä löydät linkin tämän päivän postaukseen.

Here you ca find the link for todays post.

Exactly

Buon Natale!❤

Milla

Mood / Fiilis Marco Mengoni - Sai che

tiistai 6. joulukuuta 2016

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivän postaus löytyy täältä.

New post here.





Hyvää itsenäisyyspäivää!
Happy Finland's Independence day!

❤: Milla

Itsenäisyyspäivän valmistelua

Eilen alkoi tosiaan valmistautuminen itsenäisyyspäivään. Lupasin isäntäperheelle että teen suomalaista ruokaa illalliselle.

Yesterday I started preparing tomorrows' independence day dinner. I promised for  the family that I'm gonna do some Finnish food.



Menu
Lohta // Salmon
Linssejä // Lentils
Valkosipuliperunoita // Garlic potatoes
Salaattia // Salad
Karjalanpiirakoita // Karelian pasty
Kiisseliä // Kissel
 


En ole varma teinkö köksän tunnilla koskaan karjalanpiirakoita eli käytännössä tää oli mun ensimmäinen kerta kun niitä tein. Ei ihan mennyt niin kuin strömsössä mutta oli nää helpommat valmistaa mitä kuvittelin. Olin ensinnäkin todella ilahtunut kun löysin luomukaupasta ruisjauhoja niin pääsin hommiin. Taikinan ja täytteen teko oli helppo nakki mutta mutta täyttäminen ja rypyttäminen se vasta vaikeeta oli.. Ens kerralla ehkä älyän tehä tarpeeksi paksut kuoret.. Jotenkin olen nyt ihan itsenäisyyspäivän fiiliksissä.

I'm not sure if I have made Karelian pasty before at school (yes we learn cooking and house holds in secondary school). So this was my first time baking Karelian pasties. Result isn't what I expected but it was easier than I thought. First of all I was surprised that I even found rye flour.




Kiisselinkin tein valmiiksi. Löysin ihan superhyvää marjamehua kaupasta, pakastemarjoja ei meinannut aluksi löytyä mutta onneksi lopulta löytyi. Kiisseli ei ehkä ihan ole kaikista juhlavin ruoka mutta marjoja alkaa olla ikävä. On täällä hyviä tuoreita mandariineja mutta marjoja nää ei kauhiasti popsi.

Today I made berry kissel. I found some really good fresh berry juice from grocery store, berries were hard to find. Italians doesn't eat berries that much. I have actually missed berries, every finnish family have freezer full of handpicked berries.




Jotenkin tuntu vaan niin suomalaiselta leipoa karjalanpiirakoita. Voiko mitään suomalaisempaa olla. Paitsi no sauna. Saunaa kyllä kaipaisin en tiedä missä on lähin.

Somehow it felt so Finnish at baiking Karelian pasties. Especially because my grandfather is from Karelia. Those who don't know Finnish history. We lost huge part of Karelia on 1941 Moscow peace treaty. Is there anything more finnish? Maybe sauna.. I miss sauna.. I don't know where can I find closest sauna.



Tällä hetkellä katselen tuntematonta sotilasta ja virittäydyn tunnelmaan.

At the moment I'm watching The Unknown Soldier,  it's film which tells about continuation war Finland vs. Soviet Union.



Huomenna on ihan normi päivä. Eli aamulla vien tytön kouluun ja kun olen takaisin kotona Yritän metsästää vielä kerran tilliä kaupasta. Sitten alan köökäilemään perunoita, kastiketta ja salaattia. Ja voi olla että melko pian sen jälkeen mun pitää lähteä takaisin. Onneksi host äiti lupasi auttaa kalan kanssa. Toivottavasti lapsille maistuu ruoka.

Tomorrow I have a normal day. Tomorrow I accompany with the girl to the school. When I'm come back I try to search dill again from grocery store. Then I need to prepare potatoes, salad and sauce. Soon after that I probably have to leave and pick up the girl. Luckily host mum promised to help with the fish. I really hope children like the food


#casalinga


Buon Natale!

Milla

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Täydellinen päivä Pisassa - Perfect day in Pisa

Täältä löydät linkin matkapostaukseen joka kertoo päivästä jonka vietin Pisassa

Here you can find my post about my day in Pisa 


Tänään on ollut aika kiireinen päivä. Päivällä lounastettiin koko suvun kesken niin kuin lähes joka viikko. Lounaan jälkeen menin marketista hankkimaan tarpeita itenäisyyspäivän kattausta varten. Olin muuten onnellinen kun löysin kuin löysinkin ruisjauhoja!! Tänään aloitin tekemään karjalanpiirakoita. Taikina ja täyte onnistu kuin onnistu mutta saa nähä miten huomenna sujuu leipominen...


Today I have been very busy. We had lunch with the whole family, granparents and nephews etc. were also invited as usual. After lunch I went grocery store to buy some food for baking. Because on the 6th of December is Finland's Independence day so I promised to cook some Finnish food. So next few days I'm just cooking... 


Buon Natale!

Milla

lauantai 3. joulukuuta 2016

Opi Suomea / Learn some Finnish part 1

Tässä on mun ihka ensimmäinen englanninkielinen youtube-video. Tätä oli tosi hauska kuvata. Ja toinenkin osa on tulossa ja jos ihmiset tykkää niin voin tehä jatkoakin. Mutta se kyllä pitää mainita että englanninkielisen videon editoiminen on paljon haastavampaa. Olen todella perfektionisti mitä tulee videoihin lähinnä oikeastaan siihen mitä sanon, mua ei niinkään häiritse kuvan laatu tai vastaava vaan jos esitän jonkun asian faktana ja se ei olekaan totta. Joten englannin tapauksessa mua häiritsee (tyypillisen suomalasen tapaan) kaikki virheet mitä teen. Ja editoidessa joutuu kattomaan uudestaan ja uudestaan omat virheet mutta lopulta mun oli vaan todettava että ehkä tää on riittävän hyvä.

Mielelläni kuulisin kommenttia mitä tykkäätte. Missään nimessä en ole vaihtamassa kieltä englanniksi mutta haluaisin alkaa tekemään videoita välillä myös englanniksi. Tällä hetkellä se tuntuu mulle aika luonnolliselta. Välillä ajattelenkin englanniksi.



So here is my first YouTube video in English. I hope you enjoy it. It was really fun to film. Part 2 is coming soon so stay tuned! If  people like my videos maybe I can continue this series. But I have to mention it was really hard for me to edit English videos. I'm very perfectionist what comes videos, I mean I don't care that much about the quality but I can't stand if I'm representing something as a fact which is not. So in this case it was really hard to deal with all the mistakes I have made but I guess the video is good enough. I hope so!

So I really would like to know what do you think about my video! I'm not going to switch English, I will do videos also in Finnish but I would like to do more English videos. At the moment English just feels so natural for me, sometimes I even think in English.


Verona


Buon Natale!

Milla



Päivä Clusonessa / Day in Clusone

Here you can find the second day post of my Christmas calendar!

Täältä löytyy linkki tokan päivän luukkuun!

And for my foreign friends I should probably explain more. For past few years I have had this tradition of making a Christmas calendar. First year it was on youtube, last year on youtube but mainly in blogger, and this year both blogger and youtube. I hope I can do more videos than last year but I can't promise anything. But you will always find the links on this blog site. I hope you enjoy! 

Clusone















Kauniita maisemia on luvassa postauksessa ;)


Buon Natale!
Milla

torstai 1. joulukuuta 2016

Joulu lähestyy

Hei ihmiset!

Joulun kunniaksi ajattelin julkaista sosiaaliseen mediaan aktiivisemmin sisältöä. Vähän kuin joulukalenterin muodossa. Osan julkaisen videon muodossa tubeen, osan suoraan tänne ja osan au pair -blogiin mutta kokoan kaikki linkit tänne jotta se on teille lukijoille helpompaa.

Siitä on kulunut ihan liian pitkä aika kun olen viimeksi postannut tänne mutta tässä ensimmäisessä kuulumisvideossa valotan vähän syitä siihen.





Toisessa videossa kerron au pair -suunnitelmistani





Kolmannessa videossa jaan ajatuksia Italiasta


Eli kerrattakoon vielä olen siis tällä hetkellä Italiassa au pairina ja matka on oikeastaan nyt puolessa välissä. Viihdyn täällä todella hyvin, perhe on mukava, samoin heidän sukulaiset. Olen saanut myös ystäviä ympäri maailmaa niin Koreasta kuin Uudesta-Seelannistakin. Arki rullaa hyvin eikä mitään suurempia ongelmia ole ilmaantunut. Välillä ärsyttää kun lapset valittaa niiden äidin pastasta joka on maailman parasta heillä tuskin on hajuakaan miltä esimerksi pasta Suomen kouluissa maistuu... 




Olen päässyt myös tutustumaan Italialaiseen pyöräilykulttuuriin ja viime viikolla myös suunnistuskulttuuriin. Olen matkustellut lähinnä Lombardian ja Venoton alueella mutta tuli sitä yhtenä päivänä käytyä Pisassakin. 

Musta tuntuu että tässä on jo tarpeeksi kuulumisia. Huomenna taas lisää. :)

Tässä vielä linkki au pair -blogiin:


Buon Natale!

Milla

P.S. Mitä tykkäätte uudesta ulkoasusta?


torstai 7. huhtikuuta 2016

Q and A

Eilen päättyi korkeakoulujen yhteishaku ja minulla kuten monella muulla on pääsykokeet edessä. Tästä inspiroituneena haluaisin tehdä pitkästä aikaa Q and A videota eli kysymyksiä ja vastauksia videon aiheesta opiskelu ja pääsykokeet. Ensin ajattelin että tekisin pelkästään pääsykokeista mutta tajusin että se ei ehkä kosketa kaikkia niin jos on ylipäätään kysyttävää koulusta, kokeista, opiskelusta yms. tai sitten niistä pääsykokeista niin vastailen mielelläni teidän kysymyksiin. En kuitenkaan välttämättä osaa antaa esim. vinkkejä koskien jotain tiettyä ainetta tai alaa, mutta parhaani mukaan vastailen sitten aikanaan.

Kysymyksiä voi lähettää instagramissa @milaniex tämän kuvan kommenttikenttään:

Kysymyksiä voi esittää myös täällä blogissa tai vaihtoehtoisesti youtuben puolella. Jonkin aikaa vastauksia kerättyäni teen videon. Ilmoittelen lähempänä. :)

Linkki kanavaan:
https://m.youtube.com/channel/UCNA4SCcsj4rWMYw9yQR2-hA

Avoimen tentti meni hyvin ja ehdin vähän ihastella auringon viimeisiä säteitä.

Koko perhe ihastui flatbread reseptiin. Tosin ei tehty täytteitä Pirkan ohjeen mukaan. J keksi että ne voi paistaa myös vohveliraudalla. Superhyviä tuli! Todellakin haastaa pizzan!


❤ : Milla

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Volta a Catalunya

¡Hola! Ja Buenas tardesta vaan. Espanjaan on tiemme vienyt. Matka alkoi hitaasti kun jouduttiin odottelemaan kentällä aika kauan mutta eipä siinä mitää. Pääsiäistauolle tultiin. Tarkoituksena pyöräillä maanteillä, seurata paikan päältä Volta a Catalunyaa ja ehkä rentoutuakin (ja päntätä)


Barcelona



Hotelli oli aivan rautatieaseman vieressä. Ja junalla matkustimme Gironaan. Ihan mukava kokemus vaikka oudolta tuntui että joutui turvatarkastukseen ennen junaan pääsyä.


Barcelonan hotelli


Gironan kämppää


Vuokrattiin pyörät ja sain alleni upouuden Cannondalen.


"When nothing goes right go left"


Heräte ostoksena löysin pyöräliikkeestä Lucy Martinin vanhat hanskat ja ne on just oikean kokoiset. Siellä oli myynnissä myös monien muiden Gironassa vaikuttaneiden ex-pro-pyöräilijöiden vanhoja tamineita.


Teehetki appelsiinipuun juurella


2 alinta kuvaa J:n ottamat
Tiistaina mentiin katsomaan Katalonian ympäriajon toista etappia. Pyöräiltiin samaa mäkeä kuin huiput ja jäätiin sitten ylös kannustamaan. Ehkä joku päivä mäkin pääsen yhtä kovaa? Tai edes melkein yhtä kovaa?


Kuva: J
Tänään keskiviikkona oltiin taas kannustamassa poikia ja katsottiin lähtö. Kovaa menivät. Äkkiä se kisapaikka tyhjenee, niin pyöräilijöistä, ihmisistä kuin teltoistakin, sitä ei tule ajatelleeksi.

2 ylintä kuvaa J:n ottamat


Kuva: J


¡Esta es la vida!


Catedralin kupeessa on majapaikkamme. Ihan kivat kellojen kilkatukset... Puhumattakaan joka iltaisesta rumpuparaatista!! Varmaan harjoittelevat pääsiäistä varten. Tai sitten kataloniassa on oudot huvit. Mikäs siinä, olis se varmaan kiva olla pärisyttämässä niitä rumpuja ja herättää koko kaupunki.


Kuva: J
Kaupungissa on välillä vähän haastavaa polkea ja onnistutaan aina menemään väärään suuntaan pikkukujilla. Huomenna luvassa yhteislenkkiä ehkä sitä kautta löytyy lisää rohkeutta liikkua ihmisvilinässä. Vaikka ei ihmisiä kovin paljoa ole kadut vaan on välillä kapeita ja kelloa ei ole eikä suomalainen turisti tohdi huutaa. Mutta paikalliset ainakin on tottunut pyöriin ja kohteliaasti väistävätkin. Mutta ei kaupungista onneksi kovin pitkä matka ole hiljasemmille teille.

Kuva: J

Näihin kuviin näihin tunnelmiin lopettelen tältä erää. Pitää katsoa tuleeko lisää postauksia reissulta. Filosofiaa kun olisi hyvä saada luettua. 

!Adiós y buenas noches! 

Besitos❤ 

Milla