perjantai 26. huhtikuuta 2013

Reeniä

Sunnuntaina tuli tehtyä hyvä käyrätreeni Usmissa S:n kanssa. Lunta oli vielä aika paljon, alku meni hyvin, mutta loppu ei mennyt ihan putkeen. "Ne on nää kumpareet, eiku ne on nää, ei kyllä ne on nää..." xD

 
Maanantaina olin apuohjaajana suunnistuskoulussa, mikä oli hyvää vaihtelua. Päivällä kävin kirjastossa lukemassa logiikkaa, mutta siitä ei hirveesti tullut mitään. Oli aika vaikeeta, logiikka ei ihan ole mun juttu :D

Tiistaina tein kunnon treenin. Pyöräilin ensin jaanankalliolle ja vähän menin ohi, niin meni 54 min :D Sit tein suunistustreenin. Olin unohtanut kompassin kotiin, alun vaikeuksien jälkeen, se rupes sujumaan. Loppujen lopuksi oli ihan hyvä tehä treeni ilman kompassia, siinä tuli vähän enemmän havainnoitua ja luettua käyriä :) Aikaa meni 53 min. Sitten pyöräilin takasin 35 min. Illalla ilmoitauduin HyPyn tyttöpyöräilykouluun ja tehtiin pieni lenkki. Eli nyt mulla on sit uus sivulaji :))




2010 pellolla oli Kytäjä-Jukolan kilpailukeskus, nyt vähän eri tunnelmat
Hienot teippaukset


Keskiviikkona juoksin salille ja sit meillä oli kuntopiiri. Päivällä kävin meiän filosofian open luona ja se vähän opetti mulle logiikkaa. Se oli kyl tosi hyvä, koska en oikesti tajunnu siitä logiikasta mitään. Luin jotain 80 sivua, enkä oikeastaan ymmärtänyt muuta kuin sepustukset logiikan hirstoriasta :/ Mutta toi kyllä vähän selkeytti ajatuksia :) Sain siltä myös pari kirjaa, joista mun olis tarkotus lukee loogisesta empirismistä ja logiikasta, niiden avulla pääsen helpommin käsiksi siihen varsinaiseen kirjaan.


Eilen torstaina oli Paarijoella iltarastit, menin C-radan 2,8 km. Se meni vähän paremmin kun oli tällä kertaa kompassikin mukana :D  Aikaa meni 1:19. Suot oli aikas märkiä. Päivällä kävin taas lukemassa kirjastossa, tällä kertaa ihan opintolukusalissa, en tajuu miten en ole sitä aiemmin tajunnu, paljon paremmin pystyy keskittyy hiljasuudessa :) Sain luettua melkein kokonaan loogisen empirismin.


Tänään perjantaina olin pyöräilytreeneissä, pyöräiltiin eka 6 km ja paistettiin makkaraa, sit takasin :) Sit pyöräilin kotiin eli yhteensä 15 km. Lopuksi tein avaavan juoksulenkin korttelin ympäri huomista kisaa ajatellen. Aamulla imuroin ja senpä takia kirjastoon lähteminen venyi. Tän päivän lukeminen, ei ollut aivan yhtä tehokasta kuin eilen, en sitten tiedä mikä mättäsi. Sain kuotenkin tehtyä hyvin muistiinpanoja. Totesin tässä, että noiden muistiinpanojen tekemisen ansiosta lukeminen on paljon mielekkäämpää :) Välissä kävin siskon kanssa Willassa, sitten taas jatkoin lukua :P

Huomenna on keskimatkan kisa 5 km, tällä kertaa ilmoittauduin 20A sarjaan, voi olla että se on mulle parempi kuin eliittisarja :D


Ehkä lisään myöhemmin tähän tiistain kuvia. Toi kännykkä lagaa niin en saa niitä vielä :D Joka tapauksessa mukavaa viikonloppua kaikille! :)

xoxo
-Milanie

// edit. lisäilin uusia kuvia :)


lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kilpailukausi virallisesti avattu!

Tänään tuli siis avattua virallisesti kilpailukausi näin koti-Suomessa :) Espoossa oli eSprint.
kisasivut:
http://espoonsuunta.fi/kilpailut/huippuliiga-ja-esprint-2013/


Garmin ei löytänyt satelliitteja niin ei ole varsinaista dataa :(  Piirsin kuitenkin paintilla mun reitin. Jossain vaiheessa näköjään sivellin muuttu ohkasemmaks, niin lopusta täytyy vähän tihrustaa.

Sitten vähän stooria:

Verkka-alue oli varsin pieni joten oli vähön ikävää verkkailla ja se jäi väistämättä liian lyhyeksi. Spurtteja tehdessä oikea takareisi hieman revähti :/ Lähtökynnyksellä tajusin, etten ollut laittanut Garminia etsimään satellitteja, ja sit se ei ehtiny hakee niitä :(

Ykköselle tuli kaksikin virhettä ensin menin portaiden ohi, mutta onneksi tajusin sen melko pian. Toiseksi en huomannut oikeaa rastia, vaan viipotin väärälle rastille :D Ja ei kun kääntymään takasin :D

Kakkoselle oli paha mäki portaita pitkin, reiteen sattu enkä pystynyt kunnoll juoksee :/ Sit meinasin mennä taas ohi rastin.

Kolmoselle metsäretti ei välttämättä ollut pars vailinta maastojuoksukengillä, kun oli vielä niin liukasta. Kaaduin avokallioiden alussa ja piti sitten kävellä  rastille, kun oli niin pahan näköstä. Kolmoselta kun lähdin, niin en ollut varma, että saako siitä mennä, kun maastossa oleva polku oli niin epäselvä. Sitten rastinvalvoja tuijottaa siellä takana niin ei ollu kivaa D: Mutta sitten siitä meni joku muukin ja aattelin et kai täst sit saa mennä. Ja sit mä menin sen perässä niin tuli kyllä ehkä huono reitin valinta  neloselle. Nopeempi olis varmaan ollut vasemman kautta.

Noissa lyhyissä rastiväleissä ei ollut mitään ihmeellistä. Seiskan kupeessa oli TV- kamerat ja olin tyytyväinen, että menin puhtaasti, edellä menevä mun sarjalainen teki pienen virheen (tosin se sit ohitti mut seuraavalle rastille..).

Ysille mennessä en tajunnu tota tunnellia, niin siinä oli sitten sellasta hapuilua.

Kympille olisin päässy nopeempaa polkua pitkin, koska siinä oli liukas kallio, matkallisesti ei suuri virhe. Lopissa ei mitää ihmeellistä. Sain rutisteetua edellä menevän ohi, kivusta huolimatta.

Reisi vaivasi oikeastaan koko kisan ajan. :/

Valmistautumisessa oli puuttetteita, nyt viimeistään täytyy siis laittaa aina jo verkatessa Garmin päälle ja etsimään satellitteja, niin jälkeen päin on helpompi seurata mistä tuli mentyä. Ja näkee jo maalissa, että paljonko meni aikaa. Garmin sähläys häiritsi kekittymistä lähdössä. Verkka puolestaan olisi voinut olla pidempi, yritettiin kyllä S:n kanssa verrytellä kunnolla, mutta kaikesta huolimatta se ei onnistunut :D Toisaalta nomi metsäsuunnistuksessa lähtöpaikkaan on pitkä matka, joten verryttely tulee automaattisesti. Sitten pitäs vaan muistaa sprinteissä rutistaa, mutta jotenkin ei ollut kisafiilistä. Siinä toka vikalla rastilla ajattelin että: " Oho, koht onki jo maali." Ja vasta siinä lopussa tulu rutistettua. Ehkä SM-Sprintissä menis paremmin :) Sprinteissä mulla se ero kärkeen tulee juoksuvauhdissa.

1.

  RUS11:48

23.   FIN 20:36+8:47
(4 hylätty)

Joo sis kärjelle hävisin 8 min.. Mutta toi on kyl aika normi sprintissä. Pitkällä matkalla ero voi olla jopa 20 min..


Tästä on hyvä lähteä. Suunta ylöspäin!!

Muutenkin menin tonne kisaan sillä mielellä että: "Tää on vaan harjottelua". Niin kuin se onkin, koska me ollan valmentajien kanssa mietitty että tää kevät on mulla lähinnä harjottelua, että pääsee taas karttaan kiinni syksyllä kun en päässyt juuri kisailemaan.  Olen kuitenkin ajatellut että loppu kevään SM-Sprintti ja SM-Erikoispitkä olisi ne mun kevään pääkilpailut.

Joo tuli vähän sepustettua :D

Aurinkosta kevättä kaikille!

xoxo
-Milanie




sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ruokaa, ruokaa

Sunnuntai Smoothie

- 1 banaani
- 1 mandariini
- jäisiä mansikoita
- jäisiä karpaloita
- jääpaloja
- loraus sitruunamehua
- loraus appelsiinimehua
- loraus (vadelma) vissyä

Sekoita blenderillä, teho- tai sauvasekoittimella.

NAM <3
 
 
Rakastuin nyt näihin smoothieihin (miten tää pitäs taivuttaa?), aion kyllä jatkossa tehä useammin näitä. Näin saa kätevästi vitamiineja :) Mä oon tosi laiska syömään hedelmiä, mut smoothie muodossa ne menee jotenkin paremmin :)  Pitäs kyllä oikeesti alkaa tehä näitä lisää koska, mun vastustuskyky on ihan retuperällä.
 
 
Tällä viikolla mulla oli sellanen ruoka haaste, että kuvaan jokaisen aterian. Tarkoituksena oli saada motivaatiota terveelliseen ruokavalioon. Ihan kaikkia aterioita en muistanut kuvata :D
 
 
 
Aamiaiset
 
Lounaat ja päivälliset


 Tällä viikolla tuli syötyä poikkeuksellisen monipuolisesti. Yleensä en jaksa itse köökäillä ja syön vaan jotain nuudeleita. Yleensä en myöskään jaksa tehdä salaatteja D:  Haaste teki tehtävänsä ja söin suht terveellisesti. Okei yhtenä päivänä söin ranskalaisia, mutta vastapainona söin salaattia, yleensä en jaksa sitä tehä. Sitten muutamana päivänä join ruuan knssa limua, koska olin mahataudissa.  Ja yhtenä aamuna söin croisantin, syön niitä ehkä 3 krt vuodessa, joten ehkä se ei haittaa :D

Tosiaan tällä viikolla olen ollut vähän kipeä. Alku viikko oli paranemaan päin mutta torstai-perjantain olin vatsa taudissa. Äiti epäili norovirusta, mutta mä syytän kyllä K-Supermarketin lihatiskin lihamureketta.

Eilen pääsin pitkästä aikaa liikumaan. Pyöräilin mummulaan ja takasin, eli yhteensä 22,88 km, 01:44:01, 141 <3, 4:33 min/km. Tosin menin vähän kiertoreittiä. Ja kyseessä ei ollut mikään huviajelu, vaan ihan iskän kunnon maastopyörällä lukollisilla polkimilla poljin. Kesti kyl vähän aikaa tottuu siihen pyörään. Kaupungin läpi oli kyl vähän pelottavaa pyöräillä lukollisilla polkimilla D:

Tänään katsottiin iskän kanssa erityispitkön ruotsinmestaruus kilpailuja netistä. Oli aika jännää :D Mut miks ne ei tee virheitä D: Sitten tein kevyen kävely/hölkkälenkin 7,97 km  01:15:56, 144 <3, 9:32 min/km. Tein silleen et yritin pitää sykkeen alle 160, jossain kohtaa nousi kyllä 170. Ja aina kun nousi liian korkeelle hidastin vauhtia. Loppussa kävelin melkein kokoajan, koska sykkeet nosi niin nopeesti. Mulle siis 160 on viel PK:ta.

Huommenna vois kyllä alottaa lukemaan pääsykokeisiin.

Hain siis

Yliopistohaku:
1. Teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto
2. Käytännöllinen filosofia, Helsingin yliopisto
3. Filosofian tutkinto-ohjelma, Helsingin yliopsto

AMK- haku
1. Matkailualan koulutusohjelma, Haaga Helia, Porvoo
2. Hotelli ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, Laurea, Leppävaara

Mukavaa päivän jatkoa! <3

xoxo
Milanie

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusia tuulia

Tänään olin katsomassa joukkuevoimistelukisoja. Joukkueoimistelu on kyllä hieno laji :) Mulla nousee aina tunteet pintaan kun taitavimpien joukkueiden esityksiä, ne on niin taitavia! Jos joskus saan tyttölapsen niin laitan sen kyl voimistelee :D  Voimistelusta viel sen verran niin viime talvena olin alottamassa tanssillista voimistelua, se oli sellanen harraste ryhmä. Olin kaksissa treeneissä ja ne molemmat oli pääasiassa lihaskuntoo. Ja voin sanoo et ne kaks kertaa oli elämäni rankimmat lihaskuntotreenit. Ja se oli kuitenkin vaa harrasteryhmä. Et vähän eri meininki on voimistelussa ku suunnistuksessa xD Mut sit se ryhmä lopetettii :(

Olen tässä vähän tuumaillut josko vaihtaisin lajia. En toki kokonaan vaan osittain. Haluasiin siirtyä pyöräsuunnistuksen puolelle. OKEI en ole ikinä pyöräsuunnistanu, mut se kuulosta mun jutulta! Mun pitä kyl ensin opetella maastopyöräilee. Pitää saada lisää rohkeutta, ihan jyrkimpiä pikkupolkuja en uskalla laskee.. Mutta näin teoria tasolla voisin kuvitella pärjääväni tässä lajissa paremmin. Ehkä mun keho soveltuu paremmin pyöräilyyn kuin juoksuun.

Olen vaan niin lopen kyllästynyt olemaan aina viimeisten joukossa. Voitto ei ole tärkein, tiedän sen, mutta ei ole kivaa jatkuvasti olla hännän huippuna. Hyviä kisoja on kaudessa ehkä kolme, tosi huonoja useita ja huonoja vielä enemmän. Mulle se on liikaa. Yritän aina ottaa opiksi virheistäni, mutta sekään ei näköjään riitä.

Kumpa nyt edes parantuisin niin pääsisin taas treenaa!

Mulla on kovat suunnitelmat. Aion nyt tas alkaa käydä spinningeissä. Sitku lumet on sulanu kokonaa vois siirtyy uloski pyöräilee. Sit pyöräilyn avulla varmaan saan kuntoakin kohennettua ja se tuo lisää monipuolisuutta harjoitteluun :) Hiii!! Olen ihan innoissani. Pitääkin laittaa heti valmentajillekin viestiä, näistä suunnitelmista :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

(www.holick.se)


(www.hickorywellcrafted.com)



xoxo
-Milanie

torstai 4. huhtikuuta 2013

Sairastelua :(

Tulin siellä leirillä kipeeks. Luulin, että mulle ei vois tulla enää ikinä (tai anakaan näin nopeesti) kurkkukipua sen nielurisaleikkauksen jälkeen. Väärin luulin. Mulla on pari kertaa sen jälkeen ollu kurkkukipee, tosin ei niin kauaa. Ärsyttää vaan. Nyt on onneks kurkkukipu helpottanu, mutta flunssaa ja tukkoisuutta on edelleen. Viime päivinä en ole saanut oikein mitään aikaseks. Pääsykokeisiin lukemisesta ei ole tullut mitään.

Tänään piristin itseäni lakkaamalla kynsiä :) Voin ehkä laittaa myöhemmin kuvan, en jaksa alkaa nyt säätää :D

Sit olen katsonut Uutta Päivää, ihan läppä sarja ja niin koukuttava! Lisäks katoin Serranoita, pakko saada viel 4. ja 5. tuotantokausi :)


Väsäsin tämmösen kuvan:




 
Vähän sekava ehkä. Pic Monkeyllä tein ton, sillä muokkaan muutenkin mun kuvat.
 
 
Iloista päivän jatkoa teille kaikille! :)
 
xoxo
-Milanie

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Latvian pääsiäisleri

Elikkäs oltiin pääsieäisenä valmennusryhmän kanssa (ja oli siellä muitakin kovia) Latviassa treenaamasa. Edes lumi ei estänyt meitä lähtemästä.  Naapuriseurat olivat pelkureita kun eivät lähteneet reissuun vaikka aluksi olivat kiinnostuneita :D Latviassa tosiaan lunta riitti. Oli siellä tosin ehkä hiukan vähemmän kun Suomessa mutta aika paljon sitä oli. Oli siellä kyllä toisaalta ihan suliakin rinteitä.


OHJELMA:


Matkustus etenee Hyvinkäältä Helsingin ja Tallinnan kautta Riikan pohjoispuolelle Hyvinkään Liikenteen linja-autolla. Startti tapahtuu Hyvinkään rautatieasemalta perjantaiaamuna.

Meno:

Perjantai 29.3. klo 5.30 lähtö Hyvinkään rautatieasema

6.30 Helsinki / Länsiterminaali

7.30 Tallinkin MS Superstar lähtee kohti Tallinnaa

9.30 Tallinna D-terminaali

13.00 lounas majapaikassa, Medzabaki


 
Majapaikka sijaitsee 273 km Tallinnasta, 37 km Riikan keskustan pohjoispuolella.

Suunnistusharjoitukset (7 kpl) ovat pääosin Lilastessa, Carnikavan ja Salkraustin rajalla. Majapaikka sijaitsee kolmen suunnistuskartan laidassa, joten välimatkat ovat niihin lyhyet ja juoksumatkan päässä.


Suunnistustreenit



pvä    aika      harjoitus                                                                          matka     kartta           etäisyys


Pe      ip         Karttalenkki maastoon, kartoitustyyliin tutustuen                 5 km       Badciems    alle 2 km


          ilta        Yösuunnistus, keskimatka. Kompassin käyttö pakollista!    4            Badciems    alle 2


La      ap        Keskimatkan (vaikea), perhoslenkit                                    5            x                 25      


          ip         Multitekninen keskimatkan harjoitus (vaikea)                       5            Gazeresi      alle 2

Su      ap        Sprinttisuunnistus                                                             2x1,5      Saulkrasti     10

          ip         Suunta ja matka, kompassilla ja ilman kompassia               5            Ummis         alle 2  

Ma     ap        Keskimatka, kokonaissuoritus, leirikilpailu                          4            Gazeresi      alle 2
 
 


Paluu:

Maanantai 1.4. noin klo 11.30 lounas majapaikassa

15.30 Tallinnan satamassa / D-terminaali

16.30 MS Superstar lähtee kohti Helsinkiä

18.30 Helsinki Länsiterminaali

noin 19.30 Hyvinkää
 
 
***************


Joo siinä toi treeni ohjelma onkin :) Sit vähän kuvia

 

Analyysiä screeniltä


Hohoo tossa näkyy mun pummi xD


Kuvia mun sunnuntain karttaretkeltä:

Kaunis maisema

Lumeton rinne!!!
Aurinko


Iskän tekemä umpihankirata
Oli vähä lunta

 
 
Craffits


 
Masto
 
 
Meiän majapaikka :S
 
VITSI VITSI!! Täs on meiän oikee mökki



Meiän hotelli, jossa syötiin aina aamiainen, lounas & päivällinen
 
 
Urheilijan eväät <3 No oikeesti tos on kyl osa tuliaisia. Huomaa miten fikusja latvialaiset on, toi musta pläntti on palanut kohta, joku on vissii laittanu kattilan pöydälle :D





                                                Jääkaappi oli homeessa...


Mul oli vähä tylsää :D

 
 
 
Löysin uuden kaverin! <3 Näitä pääsiäispupuja oli ympäri kylää :)
 
 
Latvialaista suolaheinäkeittoa <3



Riika
 
 
Rigas

Joo ei kovin hehkeältä näytä Riika. En nyt iha heti lähtis kaupunkilomalle sinne.



Justin Bieberin auto :D
 
Laiva-asu
 
 
 Innostuin vähän lisäilee kuvia. Kuvien muokkaamises meni sika kauan. Vielä kauemmin meni näitte lisäämises. Ei vissii pitäs lataa näi montaa kuva kerralla. Tää vaa koko ajan temppuili, että sori jos lopputulos on vähän sekava :DOnneks sain tän kuitenkin lopulta valmiiks :D

xoxo
- Milanie