sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Louna-Jukola

Jukolan viesti on jälleen kerran käyty! Vaikka suunnistus onkin ollut mun osalta vähän tauolla on Jukolan viesti silti kesän kohokohta. Se kokoaa yhteen suunnistajat ympäri Suomea, Eurooppaa ja onhan sinne Australiastakin asti tullut suunnistajia. Sitä tunnelmaa ei voita mikään! En ole ikinä edes kaivannut minnekään festareille Jukolan viesti ajaa saman asian. :)


Juoksin venlojen viestissä alotus osuuden paahtavassa helteessä. Onnekseni olin aloittanut vesi tankkaamisen jo alkuviikosta ja vältyin nestehukalta. Suunnistuksellisesti suoritus meni suht hyvin, ykköselle tosin valitsin väärän letkan, mutta onneksi pysyin kartalla ja löysin oikean rastin melko pian. Jossain kohtaa koko letka kaarsi liikaa oikealle ja yhdessä harhailtiin. Kunto ei kuitenkaan ihan riittänyt. Siitä huolimatta tää oli ehkä mun puhtain jukola suoritus ja nostin joukkueen sijaa yli sadalla. Vähän alle 1:30 meni ja olen ihan tyytyväinen. Ehkä ensi vuonna kuntokin riittäisi, mikäli vaan pysyisin terveenä. :)



Loppu vaiheessa jossain kohtaa jalkapöytä alkoi väsymään ja siinä meni joku jänne. Jotenkin kuitenkin pääsin maaliin. Maalissa sitten huomasin että jalkaanhan sattuu ja kävely oli hankalaa. Hortoilin ympäriinsä etsien ensiapupistettä. Lopulta seurakaveri järkkäsi onneksi mönkijäkyydin, kiitos siitä. :) Vähän turvotusta siinä oli, sain jääpussin ja lepäilin hetken. Ei siinä sen kummempaa, se johtuu varmaan siitä että jalka väsyy juoksemisesta, varsinkin kun ei ole pitkään aikaan juossut maastossa + rasitus. Nyt sunnuntaina jalka voi jo paljon paremmin. :) Ja hyvä juttu tosiaan oli ettei lonkka kipuillut lainkaan. :)


Maailman söpöimmälle ensiapupakkaukselle tuli käyttöä ❤

Evästystä

En ehtinyt seurailemaan pahemmin viestiä kärjen saati oman joukkueen osalta. Iso osa ajasta meni ympäri kisakeskusta hortoiluun. Onneksi kuitenkin oltiin otettu pyörät matkaan ja niillä olikin ihan kätevä liikkua paitsi ihan kisakeskuksen ytimessä piti taluttaa kun oli niin paljon väkeä.


 Kaunis auringonlasku
Ostoksiakin tuli tehtyä. Ostin tiimin väreihin sopivan lämmittely/verryttely/tms takin, loppusyksyn ja talven keleihin sopivan paksun mutta riittävän ohuen pinkin pipon, joka mahtuu sopivasti kypärän alle ja jälleen kerran pyöräilyhanskat sekä vähän jotain muutakin.


Kuva: J
Aika perinteinen Jukolasää oli: Venlojen viestin aikaan hellettä ja Jukolan viestin aikaan sadetta. Sade oikein kuuluu Jukolaan ja se tiivistää tunnelmaa!


Ensi vuonna taas uudestaan! :) ❤



Love, Milla

torstai 11. kesäkuuta 2015

Uutta videoo

Tässä vähän kuulumisia:



Ihanaa kesää kaikille! ❤


Love, Milla


“Waiting is painful. Forgetting is painful. But not knowing which to do is the worst kind of suffering.” 
― Paulo CoelhoBy the River Piedra I Sat Down and Wept


keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Luku-urakka on vihdoin ohi!

Luku-urakka on vihdoin takana! Kotimaan matkailua on tullut harrastettua suhteellisen paljon viime aikoina. Kolme viikkoa sitten olin Tampereella pääsykokeessa ja pari viikkoa sitten Helsingissä teoreettisen filosofian pääsykokeessa ja Turussa. Näistä kaikki menivät huomattavasti paremmin kuin aiempina vuosina. :) Turkuun on näistä kuitenkin ehkä parhain mahdollisuus päästä, sillä siinä en tehnyt kovin vakavia virheitä. Jännittää silti oliko vastaukset riittävän hyvät, mulla kuitenkin on vaan C:n paperit niin vastausten täytyisi olla todella hyvät että pääsisin sisään… En millään malttaisi odottaa, että tulokset tulevat!
Fiilikset Tampereen kokeen jälkeen

Taidetta Turussa
Toivon todella että pääsisin filosofiaa opiskelemaan! En vaan yksinkertaisesti näe itseäni millään muulla alalla, enkä ole sellainen ihminen joka kituuttaa vuosikausia alalla, joka ei edes kiinnosta. Mun motivaatio ei riittäisi sellaiseen, raha on mulle toisarvoinen juttu. Olen useampaan kertaan varmaan tänne blogiinkin kirjoittanut, että kukaan tuskin filosofiaa lähtee opiskelemaan rahan takia. Mulle on ihan sama jos en työllisty. Tai ei nyt silleen ihan sama koska tiiän millaista on olla vuosi ilman työtä ja opiskelupaikkaa. Mutta kyllä mä aina jotain keksin, ei mun tarvii tyhjän panttina olla. Lisäksi mulla on kaikki sivuaineopinnot ja jatkokoulutukset mietittynä työllistyvämmältä alalta. Kaikki on selvää kun vaan pääsis sisään, niin niitä vois alkaa toteuttaa. ;) Mä haluan uskoa siihen, että jos tarpeeksi haluaa jotain, uskoo itseensä ja tekee kaikkensa unelmien eteen, niin mitä vaan voi saavuttaa. En siis luovuttaisi, jos en tälläkään kertaa pääsisi yliopistoon. 


Kevään yksi hieno puoli on kun voi opiskella ulkona
Aiemmista vuosista oppineena mulla on takuuvarma B-suunnitelma takataskussa eli merkonomin tutkinto, sinne jos en pääse niin kyllä on maailman kirjat sekaisin. :D  Talousala ei kyllä kiinnosta mua hirveesti, mutta siitä olis hyötyä töissä, joten se olis ihan ok vaihtoehto JOS kävisi niin ikävästi - mitä epäilen - että en pääsisi yliopistoon.

Voisin kirjoittaa erillisen postauksen pääsykokeista ja tehdä videonkin aiheesta, vaikka suurin osa pääsykokeista on kyllä varmaan jo käyty, mutta haluan jakaa mun vinkkejä muille. Tällaista olisi ehkä lähiaikoina luvassa nyt kun on taas aikaa muuhunkin kuin pänttäämiseen. :)

Tunnelmat Turun kokeen jälkeen
Treeni rintamalle kuuluu aika ikävää, sillä olin yli kuukauden kipeenä. Oireena oli oikeastaan pelkkä kurkkukipu :/  Nyt se on onneksi hellittänyt ja olen jo pääsyt treenaamaan. Harmi vaan, että suurin osa pyöräilykisoista on jo käyty. Mutta tästä ei ole kuin suunta ylöspäin enkä aio luovuttaa vaikka jollain on selvästi jotai mua vastaan, sillä silloin kun olen terve jalat reistailee ja kun jalat toimii olen kipeenä… Mutta ei pidä jäädä sohvalle makaamaan vaan olen käyttänyt ajan hyödyksi ja opiskeluun on jäänyt enemmän aikaa. Ja vaikka en ole itse päässyt juuri kisaamaan olen ollut kannustamassa tiimikavereita, sekin on kai ihan tärkeä rooli. ;) Ja yksissä kisoissa olin maalissa hommissa, joten pääsin näkemään lajia siitäkin näkökulmasta, mikä oli ihan opettavaista. 

Kannustamassa AHH-etapeilla Hyvinkäällä. Tytöt pärjäsivät hyvin!!

Viime viikonloppuna olin ensimmäisessä maantiekisassani Porvoon ajoissa. Aika kovaa siinä lähettiin liikkeelle. Lähtö meni vähän huonosti en saanu toista klossia kiinni ja yhtäkkii porukka oli jo sadan metrin päässä. Yritin saada Heljää kiinni mutta enhän mä perässä pysynyt.. :D Sitten huoltoautosta anneettiin hyviä ohjeita, kuulemma sykkeet oli siinä kohtaa 190, siltä kyllä tuntuikin aika raaka oli se lähtö. Loppumatkan menin sellasta 25 km/h vauhtia.  Ehkä mä olisin voinut pysyä porukan hännillä, jos alussa ei oltais lähetty niin kovaa liikkeelle. Aika mäkinen reitti oli, mutta ei mitenkään erityisen paha, ainakaan mun vauhdissa.. Mutta tuulta oli aika paljon. Olihan toi ihan hyvä kokemus ja olen ihan tyytyväinen että jaksoin polkea yksin siinä tuulessa. :)


Lisää kisatunnelmia blogissa: http://ahhcycling.blogspot.fi/



Hyvä fiilis ensimmäisen maantiekisan jälkeen :)
Seuraavana tähtäimessä onkin sitten Venlojen viesti. En ole paljoa ehtinyt suunnistaa, mutta se menee rutiinilla. :D Tuntuu jopa siltä, että suunnistan paremmin kun en ole pitkään aikaan suunnistanut. Tajusin nimittäin, kuinka tärkeää on havainnointi. Mitä väliä sillä on jos ei pysty hahmottamaan kaikkia pikkukumpareita jostai käyräsyheröstä, ei niin mitää väliä. Kun vihdoin tajusin että ensin kannattaa havainnoida ympäristöä ja ettiä sieltä oleelliset kohteet ja sitten vasta tihrustaa karttaa, niin suunnistuskin on alkanut luistamaan. Tosin juoksukunto on heikentynyt, eikä musta ole suunnistajaksi kun jalat ei vaan kestä. Toisaalta kestävyys taas on parantunut pyöräilyn ansiosta. Eniten Venlojen viestissä jännittää kestääkö jalka, mutta täytyy vaan tehdä huolelliset lämpät. :)

Kesällä on hyvä muistaa tankata
Video on tekeillä ja varastossa on jotain viisi videota, ne pitäs vaan jaksaa editoida. Somepaaston jälkeen kynnys videoiden editointiin on noussut huimasti, vaikka se hauskaa hommaa onkin. Paaston aikana pää tuli täyteen uusia ideoita, toivon mukaan kesällä pääsen toteuttaa niitä. :) Sen ainakin huomasin tauon aikana, että kun en käynyt instagramissa, niin kuvia ei tullut otettua niin paljon, mikä on hyvä juttu, koska otan helposti sellasia turhia räps räps –kuvia. :D

Pysykää kärsivällisinä postauksia tulee silloin kun tulee, en pysty lupailemaan mitään päiviä, koska en kuitenkaa pysty pitämään niitä lupauksia. :D 

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille!  ❤




Love, Milla




"Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia epäonnistumisen pelko."
Paulo Coelho - Alkemisti