torstai 24. syyskuuta 2015

Markkinointiviestinnän Viikko

Eilen oli makee päivä. Olin siis koulun kanssa Wanhassa Satamassa Markkinointiviestinnän viikolla. Yllätyin miten mielenkiintoisia luentoja siellä oli.

Kävin seuraavilla luennoilla:
  • "Vihree olis kiva" - ja mitä muuta haluasin kuulla asiakkaalta, Mari Nieminen
  • Videoiden merkitys sisältömarkkinoinnissa,  Joel Hypén
  • Puhetaito - videoaikakauden tärkein viestintätaito, Tuula Wäyrynen

Lopuksi kävin myös kuuntelemassa paneelikeskustelua aiheesta: Onko ostettu julkisuus hintansa väärti. Keskustelun juontajana toimi Jouko Mattila. Panelisteina oli lakimies Katri Väänänen, Reijo Ruokanen Talouselämän päätoimittaja, Vilma Luoma-aho Jyväkylän yliopiston professori, Tiinu Wuolio Viestintätoimisto Medita sekä tubettaja ja digiplanner Toni Nummela. Kuten paneelikeskusteluissa yleensä, myöskään tässä ei oikein päästy puuta pidemmälle eikä suoraa vastausta oikein tullut.

Valikoin siis ohjelmaani lähinnä videoihin liittyviä luentoja, joilla kävin ja sainkin paljon hyviä vinkkejä niihin liittyen.





Päivän sanat:
  • Autenttisuus
  • Rehellisyys
  • Sitoutuminen
  • Erottautuminen
  • Laatu
  • Sisältö
  • Yleisö


Näihin ja moniin muihin asioihin kehotettiin kiinnittämään huomiota kun tekee sisältömarkkinointia videoiden avulla, mutta mielestäni ne samat ohjeet pätee vloggaamiseen. Yhtälailla vloggaajan on mietittävä kuka on yleisö ja erottaudittava muista, jos haluaa saada tilaajia. Jos ei tiedä kohdeyleisöä, niin on hyvin hankala kiinnittää yleisön huomio. Hyvä videobloggaaja osaa myös säilyttää autenttisuuden ja rehellisyyden. Tubettajan ja tilaajien välinen luottamus on hyvi tärkeää. Tilaajat voi hävitä alta aikayksikön jos kanava muuttuu yhtäkkiä kaupalliseksi. Laatua ja sisältöä ei myöskään pidä unohtaa, niihin ei voi koskaan panostaa liikaa.


Elämäni ekaa kertaa kävin tällaisessa hauskassa kuvakopissa

Päivän päätteeksi kysäisin eräältä tubettajalta neuvoa miten omalle kanavalle saisi tilaajia. Sain kuin sainkin muutamia kullan arvoisia vinkkejä! ;) Motivaationi tehdä videoita on taas palannut. Kiitos oikein paljon tälle kyseiselle tubettajalle! :)

Pakko sanoa että tauon jälkeen kynnys palata videoiden pariin on korkea, mutta nyt on ollu hyvää aikaa miettiä miten haluan kehittää omaa kanavaani ja tätä blogia. Oon miettiny tosi paljonkin asiaa ja mulla on todella paljon ideoita mitä haluan tehdä. 

Mutta opiskeltuani reilu kuukauden liiketaloutta, en enää ajattele samalla tavalla videoiden teosta. Meillä on koulussa ollut esim. palveluviestää, jonka tunneilla olemme oppineet mm. että viestinnässä täytyy olla todella napakka. Kukaan ei jaksa lukea pitkää jaarittelua. Less is more. 

Toisaalta olen ehkä turhankin kriittinen itseäni kohtaan. Tärkeintä on että itse uskoo siihen mitä tekee. Ja että tekee rohkeasti omaa juttuaan. Mielestäni pieni rosoisuus on hyvä säilyttää. Liian kiiltokuvamaiset videot ja postaukset voisi kädä pidemmän päälle tylsäksi. 


Oli aivan ihanaa käydä pitkästä aikaa Helsingissä ❤


Aurinkoisia syyskelejä toivoen,
Milla ❤

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kesä meni kolisten

I'm back! Kesä on mennyt hirmu nopeasti. Nyt on jo syksy! Aion kuitenkin pikaisesti käydä läpi kesäni kohokohdat kuvien muodossa.

Päättärilook

Tankkausta ennen Porvoon ajoja


Treenausta Vuokatissa

Rokuan kansallispuisto


Jämin treenileiri

Minulla ja Triolilla oli hauskaa ❤

Teuvan kaunis auringonlasku

Hauhon Jokamiestriatlon

Tuokiokuva mäkitreenistä

Tour de Helsinki takana

Raumalla tiimin kanssa

Menin moikkaamaan aurinkoa

Pyöräsuunnistusta Yyterissä

Tässä taisi olla kauden paras saavutus, nimittäin lähtönumero...
Kesällä on ollut aikaa miettiä mihin suuntaan haluan kehittää blogiani ja youtube-kanavaani. Olenkin kerännyt paljon inspiraatiota ja ideoita. Uusia tuulia saattaa siis olla luvassa! ;)

Lämpimiä syysiltoja toivoen,
Milla ❤