maanantai 7. joulukuuta 2015

Milanien Joulukalenteri 7. luukku - Reseptejä

Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vegaanisia eli automaattisesti myös maidottomia. Gluteenittomuus kannattaa kyllä vielä varmistaa soijarouhepaketin kyljestä, mun käyttämät ainakin olivat gluteenittomia.
Menu á la Milanie
Pääruoka: Kesäkurpitsapastaa tomaattisen soijarouhekastikkeen kera
Jälkiruoka:  Banana Nicecream tai Banana Nicecream with Blueberry

Pastan ja kastikkeen löysin tästä blogista H:n vinkkaamana. Reseptiä on hieman varioitu, maustoin hieman eri tavalla ja käytin tavallisten tomaattien sijaan kirsikkatomaattejaTästä tuli heti mun lempi ruoka! ❤  Kaikki entiset lempiruokani nimittäin sisältävät lihaa, olen siis iloinen kun vihdoin löysin hyvän reseptin!  

Banana Nicecream maut keksin itse. Varmaan monille blogeja seuranneille survottu jäinen banaani on tuttu jäätelön korvike, mutta minulle tämä oli uusi tuttavuus ja tykästyin siihen heti. 


Tomaattinen soijarouhekastike 
 Ainekset:
Rasiallinen kirsikka tomaatteja
1 sipuli
500 g tomaattimurskaa
1 Makea suippopaprika
2 Valkosipulinkynttä
3 dl Soijarouhetta
3 dl Vettä 
(Rasvaa esim. kookosöljyä)
Nippu basilikan lehtiä 
Mausteet: Paprikajauhe, garam masala, kasvisliemijauhetta, mustapippuria, sitruunapippuria, suolaa

1. Pilko sipuli, tomaatit ja paprika sekä murskaa valkosipulinkynnet.
2. Laita pannulle soijarouhetta ja vettä yhtä paljon ja anna rouheen turvota noin minuutin ajan.
Jos haluat voit maustaa soijarouhetta tässä vaiheessa kasvisliemijauheella (tai -kuutiolla) kuten minä tein. Mulla meni muuten turvottamisesssa varmaan yli 5 min koska tuli vähän kiire yksin kokatessa. Tässä vaiheessa rouhe oli siis aika kuivaa joten lisäsin joukkoon kookosöljyä, joten sen lisääminen ei ole välttämätöntä.
3. Kun rouhe on hieman turvonnut heitä sekaan sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. 
4. Hieman myöhemmin lisää sekaan myös tomaatit, paprika ja tomaattimurska.
5. Lisää lopuksi joukkoon basilika.

Kuten alkuperäisen ohjeen tekijä myös minä käytin mausteita runsaasti ja tällä reseptillä sain ensimmäistä kertaa aikaan soijarouhekastikkeen joka maistuu joltain.  :) 

Kesäkurpitsapasta 
Ainekset: 
2 Kesäkurpitsaa,
Loraus oliiviöljyä,
Loraus sitruunamehua,
Mustapippuria,
Sitruunapippuria,
Valkosipulinkynsi,
1. Suikaloi kesäkurpitsa pastamaiseksi nauhaksi. 
Huom! Suikaloimiseen kannattaa varata aikaa. Minä suikaloin kuorimaveitsellä n. 30 min. Raastimella raastaminen olisi siis varmasti nopeampaa. 
2. Murskaa valkosipulinkynsi.
3. kypsennä pannulla noin viisi minuuttia. 
4. Lisää sekaan mausteet. 

Sitten vielä pari jälkiruokareseptiä. 

Banana Nicecream (yhdelle) 
Ainekset: 
1 ylikypsä banaani
Runsaasti sitruunamehua

1. Kuori ja viipaloi banaani.
2. Laita viipaleet pakastimeen yön yli.
3. Anna viipaleiden sulaa hetki ja survo ne esim. sauvasekoittimella.
4. Lisää joukkoon sitruunamehua ja jatka survomista kunnes "jäätelö" näyttää valmiilta.
5. "Jäätelö" kannattaa syödä mahdollisimman pian.
Banana Nicecream with blueberry (yhdelle) 
Ainekset: 
1 ylikypsäbanaani
1 dl mustikoita (vähemmänkin riittää)
Kohdat 1-3 ovat samat kuin edellisessä reseptissä.
4. Lisää joukkoon mustikat ja jatka survomista kunnes "jäätelö" näyttää valmiilta.
5. "Jäätelö" kannattaa syödä mahdollisimman pian.

Makoisaa joulun odotusta! ❤


xoxo
Milanie



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti