lauantai 19. joulukuuta 2015

Milanien Joulukalenteri 19. luukku

Kuka sanoo että sitruunaa ja avokadoa pitäisi käyttää vain ruuanlaitossa?

Leipoessa jäi tänään yli avokadon kivet ja sitruunan jämät, joten päätin ekologisesti valveutuneena hyötykäyttää ne kosmetiikkana. Tätä ennen olin tietysti ottanut sitruunan mehun talteen flunssajuomaa varten.


Ensiksi hieroin avokadon kiviä käsiin tuomaan vähän pehmeyttä.

Sen jälkeen tein avokadonaamion, sillä kiveen jääneistä avokadon jämistä. Toki avokadoa voisi laittaa ihan reilustikin. Ja näin jälkiviisaana avokadon voisi laittaa kasvoille vasta sitruunanaamion jälkeen, näin se kosteuttaisi paremmin, mutta ei kai sillä ole niin suurta merkitystä.


Annoin sen vaikuttaa jonkun aikaa.  Sinä aikana tein kyynärpäille sitruuna naamion. Sitruunan kun sanotaan pehmittävän niitä. Käytin tähän tarkoiotukseen toisen sitruunan puolikkaista. Ja annoin senkin vaikuttaa hetken.

Tämän jälkeen hieroin taas avokadon kiviä käsiin ja huuhtelin naamion kasvoilta pois. Huuhtelin myös sitruunan pois kyynärpäistä.


Sitten tein sitruunanaamion kasvoille. Käänsin sitruunan puolikkaan ympäri ja hieroin sitruunaa kasvoille. Heti rupesi vaikuttamaan ihon epäpuhtauksiin. Annoin naamion vaikuttaa n. 10 minuuttia. Ei välttämättä sovi herkkäihoisille, sillä sitruuna voi kirvellä.

Olen ennenkin tehnyt sitruunanaamioita, varsinkin kiesällä tuli tehtyä kun tein kisoihin itse urheilujuomaa, johon tuli sitruunaa niin käytin sitruunan jämät ihon hoitoon. Voisi tehdä useamminkin näitä naamioita, iho kiittäisi! ❤

Sitruunan ansiosta ihosta tulee ihanan pehmeä ja kuulas, avokado puolestaan kosteuttaa. 

Rakastan sitruunan tuoksua joten se toi tähän pieneen hemmotteluhetkeen luksusta. ❤



Viimeistelin vielä sivelemällä kookosöljyä kyynärpäihin ja kasvojen kuivimpiin kohtiin. Lopuksi lisäsin vielä tavallista voidetta, luomua tietysti. 


Lopputuloksena heleä ja pehmeä iho ❤

Siinä opiskelijabudjettiin ja nuukailijalle sopiva kauneusvinkki.  Kuka väitti että ihonhoidon pitäisi maksaa maltaita?


Rauhallista joulun aikaa!  ❤

xoxo
Milanie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti