tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän valmistelua

Eilen alkoi tosiaan valmistautuminen itsenäisyyspäivään. Lupasin isäntäperheelle että teen suomalaista ruokaa illalliselle.

Yesterday I started preparing tomorrows' independence day dinner. I promised for  the family that I'm gonna do some Finnish food.



Menu
Lohta // Salmon
Linssejä // Lentils
Valkosipuliperunoita // Garlic potatoes
Salaattia // Salad
Karjalanpiirakoita // Karelian pasty
Kiisseliä // Kissel
 


En ole varma teinkö köksän tunnilla koskaan karjalanpiirakoita eli käytännössä tää oli mun ensimmäinen kerta kun niitä tein. Ei ihan mennyt niin kuin strömsössä mutta oli nää helpommat valmistaa mitä kuvittelin. Olin ensinnäkin todella ilahtunut kun löysin luomukaupasta ruisjauhoja niin pääsin hommiin. Taikinan ja täytteen teko oli helppo nakki mutta mutta täyttäminen ja rypyttäminen se vasta vaikeeta oli.. Ens kerralla ehkä älyän tehä tarpeeksi paksut kuoret.. Jotenkin olen nyt ihan itsenäisyyspäivän fiiliksissä.

I'm not sure if I have made Karelian pasty before at school (yes we learn cooking and house holds in secondary school). So this was my first time baking Karelian pasties. Result isn't what I expected but it was easier than I thought. First of all I was surprised that I even found rye flour.




Kiisselinkin tein valmiiksi. Löysin ihan superhyvää marjamehua kaupasta, pakastemarjoja ei meinannut aluksi löytyä mutta onneksi lopulta löytyi. Kiisseli ei ehkä ihan ole kaikista juhlavin ruoka mutta marjoja alkaa olla ikävä. On täällä hyviä tuoreita mandariineja mutta marjoja nää ei kauhiasti popsi.

Today I made berry kissel. I found some really good fresh berry juice from grocery store, berries were hard to find. Italians doesn't eat berries that much. I have actually missed berries, every finnish family have freezer full of handpicked berries.




Jotenkin tuntu vaan niin suomalaiselta leipoa karjalanpiirakoita. Voiko mitään suomalaisempaa olla. Paitsi no sauna. Saunaa kyllä kaipaisin en tiedä missä on lähin.

Somehow it felt so Finnish at baiking Karelian pasties. Especially because my grandfather is from Karelia. Those who don't know Finnish history. We lost huge part of Karelia on 1941 Moscow peace treaty. Is there anything more finnish? Maybe sauna.. I miss sauna.. I don't know where can I find closest sauna.



Tällä hetkellä katselen tuntematonta sotilasta ja virittäydyn tunnelmaan.

At the moment I'm watching The Unknown Soldier,  it's film which tells about continuation war Finland vs. Soviet Union.



Huomenna on ihan normi päivä. Eli aamulla vien tytön kouluun ja kun olen takaisin kotona Yritän metsästää vielä kerran tilliä kaupasta. Sitten alan köökäilemään perunoita, kastiketta ja salaattia. Ja voi olla että melko pian sen jälkeen mun pitää lähteä takaisin. Onneksi host äiti lupasi auttaa kalan kanssa. Toivottavasti lapsille maistuu ruoka.

Tomorrow I have a normal day. Tomorrow I accompany with the girl to the school. When I'm come back I try to search dill again from grocery store. Then I need to prepare potatoes, salad and sauce. Soon after that I probably have to leave and pick up the girl. Luckily host mum promised to help with the fish. I really hope children like the food


#casalinga


Buon Natale!

Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti